Πρόσφατα / Νέα

Πρόσφατες δραστηριότητες, εκθέσεις και παρουσιάσεις του Μάρκου Καμπάνη

Νοέμβριος 2020

Στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, συνεργάστηκε με τον επιμελητή, ιστορικό τέχνης Γιώργο Μυλωνά στην ετοιμασία και το στήσιμο της έκθεσης «Βιογραφία»
Δείτε την εικονική παρουσίαση της έκθεσης διαδικτυακά εδώ.
Διαβάστε την παρουσίαση του Νίκου Βατόπουλου στην Καθημερινή εδώ

Οκτώβριος 2020

Πραγματοποιήθηκαν δυο παράλληλες εκθέσεις στη πόλη του Βόλου. Στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο παρουσιάστηκε επιλογή από το Αγιορειτικό έργο του Μ.Καμπάνη ενώ στον Χώρο Τέχνης Δ, μια επιλογή από τις παλαιότερες σειρές έργων, «το Μουσείο των Δέντρων» και «365»
Μπορείτε να δείτε κριτικές ,και παρουσιάσεις των εκθέσεων στο αντίστοιχο τμήμα της ιστοσελίδας εδώ.

Σεπτέμβριος 2020

Ολοκληρώθηκαν τρείς ζωγραφικές συνθέσεις που θα τοποθετηθούν στο νέο κτίριο Διοίκησης του Αγίου Όρους στις Καρυές. Τα έργα είναι με ακρυλικό σε ξύλο.
1. Παράσταση όλης της χερσονήσου του Αγίου όρους με τις μονές και τις σκήτες. 86x206 εκ.
2. Τρίπτυχο των Καρυών, πρωτεύουσας του Αγίου Όρους όπου παρουσιάζονται μόνο τα κτίρια των αντιπροσωπείων των μονών, τα λεγόμενα κονάκια. 88x209 εκ.
3. Εικόνα της Φιλοξενίας του Αβραάμ. 88x58 εκ.

Νοέμβριος 2019

Ολοκληρώθηκε η εικόνα « Ο Χριστός εν δόξει». Ακρυλικό σε πανί διαστάσεων 290x173 εκ. Τοποθετήθηκε στο ιερό της καθολικής εκκλησίας St. Mary Help of Christians στο Chester, Illinois, των ΗΠΑ.

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2019
Έκθεση χαρακτικής

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών διοργανώνει έκθεση με έργα μελών της στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στην Αθήνα. «Εκ βάθους καρδίας» με έργα που με οποιοδήποτε τρόπο συνδέονται με την εικόνα, την ιδέα, το συμβολισμό της καρδιάς.
Ο Μ.Κ. συμμετέχει με επιζωγραφισμένη μονοτυπία από της ιστορία της όπερας Rusalka του Ant. Dvorzak.
Διάρκεια 7 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2019.
Δελτίο τύπου εδώ.

Οκτώβριος 2019
Στράτης Μυριβήλης

Εικονογραφήσεις για νέες εκδόσεις
Οι εκδόσεις της Εστίας παρουσιάζουν στις 15 Οκτωβρίου στην Γεννάδιο Βιβλιοθήκη στην Αθήνα, δύο νέες εκδόσεις με έργα του Στράτη Μυριβήλη, την συλλογή ποιημάτων Μικρές Φωτιές και την συλλογή διηγημάτων, Στη χώρα των αγαλμάτων- διηγήματα από τα χρωματιστά βιβλία. Οι εκδόσεις κυκλοφορούν με εικονογράφηση και εξώφυλλα του Μάρκου Καμπάνη.
Μπορείτε να δείτε όλες τις εικονογραφήσεις εδώ

Οκτώβριος 2019 – Ιανουάριος 2020
Σπύρος Παπαλουκάς, σχέδια και μελέτες

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει από τις 17 Οκτωβρίου 2019 έως 31 Ιανουαρίου 2020 στο Μέγαρο Εϋνάρδου στην Αθήνα έκθεση με άγνωστα κυρίως σχέδια και χρωματικές μελέτες του ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά από διάφορες ιδιωτικές συλλογές. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του Μάρκου Καμπάνη. Κυκλοφορεί κατάλογος ενώ το σύνολο των έργων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.
Λεπτομέρειες εδώ.

Ιούλιος- Σεπτέμβριος 2019
Summer is a state of mind

Καλοκαιρινή έκθεση ζωγραφικής συνεργατών της i-D PROJECTART, Κανάρη 11,
Αθήνα Από 9 Ιουλίου ως τέλος Σεπτεμβρίου 2019.
Λεπτομέρειες εδώ

Μάρτιος- Μάϊος 2019
Ούτε μέρα χωρίς γραμμή

Έκθεση ζωγραφικής στο i-D PROJECTART, Κανάρη 11,
Αθήνα 28 Μαρτίου έως 5 Μαΐου 2019.
Έργα ζωγραφικής από τις σειρές «365» και «Το Μουσείο των Δέντρων». Εκτίθεται επίσης μια σειρά χρηστικών αντικειμένων, πολυτελή κουτιά ζωγραφισμένα στο χέρι.
Λεπτομέρειες εδώ
Markos Kampanis Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Created by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.