Σιμωνόπετρα

Στην Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρα του Αγίου Όρους ο Μάρκος Καμπάνης έχει διακοσμήσει την βορειοδυτική πτέρυγα της μονής και έχει αγιογραφήσει το προσκυνητάρι των κήπων.
Το 1996 ανέλαβε να διακοσμήσει τις ξύλινες οροφές του συνακτικού και άλλων χώρων τις μονής. Στο έργο αυτό ο ζωγράφος εμπνέεται από τις λαϊκές ζωγραφιές πού κοσμούν τις οροφές μακεδονίτικων και πηλιορείτικων αρχοντικών, αλλά και από αντίστοιχα έργα πού βρίσκονται σε μονές του Όρους. Εκτός των χρωματικών παρεμβάσεων και λίγων διακοσμητικών στοιχείων, το κύριο μέρος του έργου αποτελεί μία «τοπιογραφία» τις μονής, του περιβάλλοντος χώρου και των εξαρτημάτων της. Βασίστηκε σε φωτογραφίες και σε πολλά επιτόπου προκαταρκτικά σχέδια, για να τα παρουσιάσει, με ένα σύγχρονο λαϊκότροπο ύφος, σε μία ενιαία παράσταση πλάτους 21 εκατοστών και συνολικού μήκους περίπου 30 μέτρων. Το έργο φιλοτεχνήθηκε απευθείας πάνω στο ξύλο με χρώματα καζεΐνης.
Στο προσκυνητάρι των κήπων το 1996, ζωγράφισε παράσταση του Άγιου Τρύφωνα, προστάτη των αγρών και την ιστορία του Αγίου Ιωάσαφ του κηπουρού με την τεχνική της νωπογραφίας.

Markos Kampanis Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Created by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.