365

Το «365» είναι μια σειρά έργων ζωγραφισμένα ένα κάθε μέρα κατά τη διάρκεια ενός έτους. Ο Μ.Κ. ακολουθεί στη πράξη το ρητό που αποδίδεται στον αρχαίο ζωγράφο Απελλή: «Ούτε μέρα χωρίς γραμμή».
Τα 365 έργα φιλοτεχνήθηκαν από τον Μάιο του 2012 έως τον Μάιο του 2013, χωρίς θεματικό, στυλιστικό ή τεχνικό περιορισμό. Ο μοναδικός περιορισμός ήταν η διάσταση, και η υποχρέωση να ολοκληρώνεται ένα έργο ανά ημέρα. Τα έργα είναι διαστάσεων 20x20 εκ. και 20x25 εκ. και έχουν γίνει με μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών: κυρίως με ακρυλικά χρώματα σε ξύλο, αλλά και σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, μονοτυπίες, τοιχογραφίες με καζεΐνη, με υδρύαλο αλλά και με την τεχνική της νωπογραφίας, καθώς και φωτογραφίες ή ψηφιακές εκτυπώσεις.
Η σειρά παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην αίθουσα Τέχνης Αθηνών το 2013.
Βλέπε το κείμενο του καταλόγου εδώ , και την πλήρη εικόνα της έκθεσης εδώ
Markos Kampanis Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Created by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.